Home

Történt vala, Krisztus után 917 körül...

Hódító Erik viking serege élén keleti portyára indult. Nagy diadalt vívva ki, a csehek és morvák leigázása után az avar törzseket is eltiporá a viking had. A hadjárat azonban a Kárpátok lábánál kõkemény ellenállásba ütközék. Magyar törzsek ragadák fegyvert, s rettegett lovasíjászaik tizedelni kezdék Erik seregét. Ezt több hónap ádáz küzdelem követé, s a viking vezér a magyarok vitézségét látván, békét s szövetséget kínált vala. Ez a paktum az Úr 918. esztendején kötteték.

Nagy lakomával ünnepelék a harcosok, tüzet rakván a Duna partján az ég alatt. Három nap s három éjjelen tartott a mulatság. Magyar s viking szakácsok remekét hordták a szolgák, s szép menyecskék ropták a tûz körül.

Történt akkor, egy viking hadúr így kiáltá örömében:
– Oly nagy itt a boldogság, mint a Walhallában!
Mire a magyar fejedelem azt mondá:
– Épüljön hát a tűz köré egy ház, hirdetvén vikingek és magyarok barátságát, vendégszeretetét!

Eddig hát az írás, melyet a krónikás feljegyzett. Akár hiszed, akár nem, a Walhalla Club megnyitotta kapuját! Szívesen lát szomjas harcost, éhes vándort s utazót, asszonynépet vagy porontyot, urat s szolgát egyaránt.

Ki ide betér, egyen, igyon, szórakozzon önfeledten, nagylelkûen költekezzen, s hírnevünkön öregbítsen!

A germán mitológia szerint a Walhalla az elesett hõsök mennybéli csarnoka, akik oda jutván, idilli körülmények között élhetik túlvilági életüket.

Hajózzon velünk a gasztronómia tengerén! Portyázásaink során csokorba gyûjtöttük a világ száz tájának kedvenc ételeit, s a magyar vidék legjobb borait. Jó szórakozást!

Érezd magad a Walhallában!

Így kezdődött...

rolex replika órák

replika óra ‎replika órák